• Rezervacija Norwegian avio karte: Rezervacija avio karte avio kompanijom Norwegian airlines ne postoji. Za kupovinu pozovite nas putem telefona 011/32-23-111. Norwegian avio kartu možete  platiti preko računa Banke, pošte ili u gotovini u našoj poslovnici Resavska 11, Beograd.
 • Rok za kupovinu Norwegian avio karte: kupovina je odmah
 • Plaćanje Norwegian avio karte: u gotovini u poslovnici koja se nalazi u ulici Resavska 11, Beograd, preko računa ili na 10 rata čekovima.

 

Norwegian ručni prtljag:

Putnici sa sobom mogu da ponesu 1 komad ručnog prtljaga. Težina ručnog prtljaga zavisi od tarife koju imate.

 • Za niskobudžetne tarife dozvoljena težina ručnog prtljaga je 1 komad do 10kg dimenzija 30 x 20 x 38 cm - smeštate ga ispod svog sedišta

 • Za niskobudžetne tarife plus dozvoljena težina ručnog prtljaga je ukupne težine do 10 kg i to dva prtljaga: 1 koji ide ispod sedišta dimenzija 30 x 20 x 38 cm, drugi prtljag dimenzija 55 x 40 x 23 cm koji smeštate u boxu iznad vas.

 • Za flex tarife dozvoljena težina prtljaga je do 15kg i to dva prtljaga: 1 koji ide ispod sedišta dimenzija 30 x 20 x 38 cm, drugi prtljag dimenzija 55 x 40 x 23 cm koji smeštate u boxu iznad vas.

 • Bebe (od 0 do 2 godine) nemaju pravo na ručni prtljag.

Norwegian bagažni prtljag:

U zavisnosti od tarife po kojoj je kupljena karta Norwegian dodatno naplaćuje predati prtljag. Cena predatog prtljaga zavisi od dužine trajanja leta i obračunava se automatski prilikom rezervacije. 

Maksimalne dimenzije svake torbe moraju biti 90x75x55cm, a maksimalna težina do 20 kg. Norwegian ne prima na let torbe koje su teže od 32 kg. Maksimalan limit prtljaga po putniku je 64 kg.

Prva torba u okviru ovog limita može biti besplatna uz tarifne: Flex, Premium i Premium Flex. Uz tarifne Low Fare torba se plaća dodatno.

Druga torba se uvek plaća dodatno uz sve tarife.

Cena predatog prtljaga je od 6 do 42 evra po torbi po pravcu ako se kupuje online prilikom kupovine same karte. Ako se plaća na aerodromu cena je od 14 do 71 evra u zavisnosti od destinacije.

Bebe bez sedišta imaju dozvoljen prtljag do 5kg.

Ukoliko na putovanje nosite muzički instrument možete pogledati neophodne informacije na linku:Muzički instrumenti Norwegian

Detalje o specijalnom prtljagu možete pogledati na linku: Specijalan prtljag Norwegian

Trudnice na letu Norwegian airlines

Trudnice mogu letiti avio kompanijom Norwegian do 4 nedelje pre termina mogu putovati bez lekarskog uverenja.

Za trudnoću od 4. do 2. nedelje do termina porodjaja je potrebno imati lekarsko uverenje. Neka od ograničenja su da let ne može biti duži od 4 sata i da lekarsko uverenje mora pokrivati kompletan period ukoliko je u pitanju povratni let.

Norwegian airlines deca na letu

Deca do 2 godine nemaju pravo na ručni prtljag, već umesto toga može se poneti jedna manja torba sa razumnom količinom stvari neophodnih za vreme leta. Dozvoljeni predati prtljag je 1x5kg. Besplatno se transportuju sklopiva dečja kolica ili auto sedište.

Deca od 2 godine imaju pravo na prtljag kao i odrasle osobe.

Deca koja putuju sama:

Usluga je obavezna za uzrast od 5 do 11 godina ukoliko putuju sama ili bez pratnje osobe starije od 16 godina. Od 11 do 15 godina usluga nije obavezna,, može se dobiti na zahtev roditellja ili zakonskog stratelja.

Neophodna dokumenta za decu koja putuju sama na Norwegian airlinesu: Pored pasoša deteta, potrebno je preuzeti sa stranice avio kompanije formular i popuniti ga. On se predaje prilikom prijave na let. Potom, neophodno je prilikom rezervacije dostaviti ime i prezime, broj telefona i adresu osobe koja prati dete i osobe koja čeka dete na krajnjoj destinaciji putovanja. Osoba koja prati dete mora ostati na na aerodromu do poletanja aviona.

Rezervacija: Ne može se rezervisati let za dete bez pratnje na web stranici već je potrebno pozvati korisnički centar, najkasnije 48h pre poletanja. Takođe, ova usluga nije moguća za decu čije zdravstveno stanje zahteva pomoć tokom leta i kod letova sa presedanjem. Deca koja putuju sama ne mogu putovati sa kućnim ljubimcem.

Cena usluge za nepraćeno dete se kreće oko 45 GBP po pravcu.

Usluga nepraćenog deteta nije dostupna na letovima za Argentinu, Brazil, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Karibe, Kanadu, Izrael, Jordan, Kosovo, Maroko, Srbioju, Singapur, Tajland, Tursku, Ujedinjene Arapske Emirate i SAD.  

Norwegian putnici sa invaliditetom

Avio kompanija Norwegian pruža osobama sa invaliditetom i umanjenom sposobnošću kretanja asistenciju i pomoć oko ukrcavanja, iskrcavanja, prtljaga i na letu. Potrebno je obavestiti unapred o vrsti pomoći na web stranici avio kompanije ili pozivom kontakt centra, najmanje 48h pre leta.

Lična invalidska kolica i druga protetička pomagala se prevoze besplatno. Potrebno je obavestiti unapred o dimenzijama, težini i vrsti invalidskih kolica. Ukoliko su u pitanju kolica na pogon, o vrsti baterije kojim se napajaju. Za električna invalidska kolica ne postoje ograničenja za letove za SAD, dok prema drugim destinacija dozvoljene dimenzije su 140x114x85cm, a težina do 200kg.  U kabini na letovima avio kompanije postoje sklopiva invalidska kolica koja su dostupna putnicima tokom leta.

Norwegian prevoz životinja

Prevoz u kabini: Male mačke i psi mogu putovati u kabini na domaćim letovima u Norveškoj (izuzev Svalbarda), Švedskoj, Danskoj, Finskoj, Argentini i Španiji. U kabini se prihvataju do dva kućna ljubimca po letu dok se troje vrlo malih štenadi ili mačića koji putuju u istom transporteru mogu rezervisati kao jedna životinja. 

Uslovi prevoza:

 • transporter dimenzija 43x31x20cm

 • ukupna težina transportera sa kućnim ljubimcem do 8kg

Prevoz u prtljažniku: Psi i mačke mogu putovati u prtljažniku na domačim letovima unutar Argentine, Šengenske zone i do Svalbarda. Do dva kuća ljubimca, iste rase mogu putovati u jednom transporteru maksimlane težine do 14kg po kućnom ljubimcu. 

Uslovi prevoza:

 

 • transporter dimenzija do 125x 81x86cm

 • ime i prezime i broj telefona putnika na transporteru

 • kućni ljubimac mora imati dovoljno prostora da ustane, legne i okrene se

 • transporter mora biti čist, imati nepromočivo dno i ventilaciju minimum sa tri strane.

Norwegian Air Shuttle je niskobudžetna avio-kompanija osnovana u Oslu 1993. godine. Beograd je dodat na spisak destinacija 2007. godine. Po broju putnika, Norwegian je druga po veličini avio-kompanija u Skandinaviji i treća low-cost avio-kompanija u Evropi. Avioni Norwegian-a lete od Evrope do severa Afrike i od Bliskog Istoka do Tajlanda i SAD-a.

U avionima Norwegian-a sva sedišta su u ekonomskoj klasi. Hrana, piće, check-in prtljaga i ostale usluge se naplaćuju. Međutim, kompanija svojim putnicima na letovima Boinga 737-800 nudi besplatnu internet konekciju.

Kompanija ima flotu od 80 letelica : 68 Boinga 737-800, 10 Boinga 737-300 i 2 Boing 787-8 Dreamliner.

Norwegian Air Shuttle leti na 383 rute kojima pokriva 122 destinacije u 32 zemlje na četiri kontinenta. Od 2013. godine kompanija u ponudi ima i prekookeanske letove za Njujork, Fort Loderdejl, Orlando, Los Andjeles, San Francisko i Bangkok.

Važna pitanja kako kupiti Norwegian airlines avio kartu

Kako kupiti jeftinu avio kartu za Norwegian?

Pratite promocije na našem sajtu,što ranije kupite avio kartu to bi karta trebalo da bude jeftinija.

Da li moram da se online čekiram za Norwegian avio karte?

Ukoliko Norwegian avio kartu kupite preko nas mi ćemo Vas besplatno čekirati ukoliko želite.

Gde mogu da kupim Norwegian avio karte?

Avio karte možete kupiti u Resavskoj 11 u Beogradu ili nas možete pozvati na 011 32-23-111.

Kako da platim Norwegian avio kartu?

Možete platiti u gotovini u Resavskoj 11, Beograd, preko računa banke ili pošte ili na 5 rata čekovima.