Rezervišite online ili pozovite 011/32 23 111

Pretraga avio karata

Povratna   Pravac   Multidestinacije
Poletanje iz *
Polazak *
Sletanje u *
Povratak
Poletanje iz
Polazak
Sletanje u
Poletanje iz
Polazak
Sletanje u
Odrasli
Deca
Bebe
Klasa
Verifikacioni kod *

Korisnički servis

Call centar
+381 11 32 23 111
+381 11 63 03 377
Mob. tel:
+381 62 288 110
Email:
office@jeftineaviokarte.rs

Radno vreme
Pon. - Petak: 09:00 - 17:00
Subota: 09:00 - 14:00
Nedelja: Neradni dan

Putovanje dece avionom

Sve sto je vazno za putovanje dece avionom pogledajte i informisite se

Praćena deca u avionu

Deca koja putuju avionom treba da budu u pratnji roditelja ili staratelja ili neke druge odrasle osobe(starije od 16 godina). Ukoliko dete putuje u pratnji odrasle osobe a da to nije roditelj ili staratelj potrebno je obezbediti overenu saglasnost oba roditelja (i u slučajevima kada je u pitanju srodstvo, baba, tetka....). Ukoliko dete putuje samo sa jednim roditeljem, takodje je potrebna saglasnost drugog roditelja. U ovom slučaju, deca imaju status praćene dece u avionu.

Putnik sa bebom može koristiti svoja kolica za bebe do ulaska u avion. Ova usluga je besplatna. Na šalteru za prijavljivanje putnika Vaša kolica za bebe će biti obeležena žutim priveskom "Delivery at aircraft side". Vaša kolica bi trebalo da predate radniku za utovar pre ulaska u avion, a biće Vam isporučena nakon sletanja, u toku iskrcavanja.

Napomena: Ovu uslugu ne možete koristiti na letovima za/od Stokholm i Dizeldorf.

Nepraćena deca

Deca koja putuju sama avionom, bez pratnje odrasle osobe imaju status nepraćene dece u avionu.Pri pravljenju rezervacije obavezno napomenite da zelite da date putuje samo.Prilikom rezervacije avio karte za nepraceno date obavezno je dati sledece podatke: ko prati/ceka dete ime prezime i svojistvo, kontakt telefon i adresa,  Roditelj/staratelj je dužan da obezbedi sva potrebna dokumenta za putovanje i da popuni „Izjavu za nepraćeno dete“koju dobija od avio kompanije na aerodromu. Izjava sadrži detaljne podatke o osobi koja dete predaje na let i o osobi koja dete preuzima na aerodromu sletanja. Takodje je u obavezi da pratilac deteta ostane na aerodromu do poletanja aviona zbog eventualnog kašnjenja ili otkazivanja leta i da se postara da dete u prtljagu ne nosi ništa što podleže carini ili spada u nedozvoljene predmete.

Neke avio kompanije ne odobravaju prevoz nepracene dece.

Primeri:

Prema pravilima Air Serbia, deca ne mogu putovati sama avionom bez pratioca:

    ako su mlađa od 5 godina, na domaćim i međunarodnim linijama;
    ako su mlađa od 7 godina u dugolinijskom saobraćaju.

Kada avio kompanija odobri putovanje nepracenog deteta, deca placaju punu cenu avio karte (bez prava na deciji popust) plus doplatu za nepracenu decu po pravcu i iznosu od 35 eur-a.

Deca do 11 godina starosti koja putuju sama, bez pratnje odrasle osobe na letovima Air Serbia imaju status nepraćene dece.

Ukoliko dete ima ispod 5 godina
Air Serbia obezbeđuje pratioca, osoblje STW/STD i za ovu vrstu usluge roditelj/staratelj plaća kartu u jednom smeru pratiocu.

Broj dece koja se primaju na prevoz bez pratnje je ograničen i obavezna je potvrda
Air Serbia-a za celokupno putovanje.


Zaštita Vaše privatnosti

Naši klijenti uživaju potpunu zaštitu privatnosti. Informišite se više o tome ...

Newsletter

Provera avio karte

Proverite status Vaše avio karte za nekoliko trenutaka putem našeg servisa.