Rezervišite online ili pozovite 011/32 23 111

Pretraga avio karata

Povratna   Pravac   Multidestinacije
Poletanje iz *
Polazak *
Sletanje u *
Povratak
Poletanje iz
Polazak
Sletanje u
Poletanje iz
Polazak
Sletanje u
Odrasli
Deca
Bebe
Klasa
Verifikacioni kod *

Korisnički servis

Call centar
+381 11 32 23 111
+381 11 63 03 377
Mob. tel:
+381 62 288 110
Email:
office@jeftineaviokarte.rs

Radno vreme
Pon. - Petak: 09:00 - 17:00
Subota: 09:00 - 14:00
Nedelja: Neradni dan

Kućni ljubimci u avionu

Želite da putujete sa svojim kućnim ljubimcem avionom?

Ukoliko želita da Vaš ljubimac putuje sa Vama avionom, to morate naglasiti prilikom pravljenja rezervacije avio karte. Broj ljubimaca u avionu je ograničen tako da avio kompanija mora odobriti Vaš zahtev.

Životinje se prihvataju na prevoz u putničkoj kabini ili u prtljažnom delu aviona koji je pod pritiskom i koji se greje. Samo životinje malih dimenzija i težine  mogu biti prihvaćene  na prevoz u putničkoj kabini. Avio kompanije propisuju dozvoljenu težinu ljubimca za prevoz u kabini, uglavnom je to tezina do 10 kg zajedno sa propisanim kavezom.

Životinja mora biti smeštena u odgovarajući kavez (korpu), napravljen od čvrstog materijala (plastike, fiberglasa, drveta, metala i sl.) sa nepromočivim dnom.

Vlasnik životinje mora posedovati validan zdravstveni karton za životinju. Takodje, mora biti  upoznat i mora se pridržavati svih propisa zemalja za koje/preko koje/iz koje se životinja prevozi.


Potrebno je da vaš ljubimac bude na vreme vakcinisan protiv zaraznih bolesti, a posebno protiv besnila, obeležen mikročipom (po novom zakonu Obeležavanju podležu svi novorodjeni psi i mačke koji se nalaze na teritoriji Republike Srbije i to najkasnije 90 dana od datuma rodjenja, odnosno prilikom prve vakcinacije protiv virusnih bolesti, odnosno pre napuštanja legla.) i da poseduje pasoš.

Pre putovanja posetite veterinara koji će pregledati psa ili mačku, ako je potrebno dati tabletu protiv crevnih parazita, napisati Potvrdu o zdravstvenom stanju koja važi 48 sati i u tom roku treba da odete u Veterinarsku inspekciju u ulici Velisava Vulovića 1 koja će vam izdati Međunarodni sertifikat o zdravstvenom stanju, koji važi deset dana.

Zemlje EU i kandidati zahtevaju i posedovanje Rezultata titra antitela na besnilo, što u stvari potvrđuje postojanje imuniteta na besnilo.

Da bi pas ili mačka bili testirani na visinu titra antitela na besnilo mora da prodje najmanje 30 dana od vakcinacije a najkasnije tri meseca pre puta.

Kućni ljubimci koji su mladji od tri meseca ne mogu se iznositi iz Srbije.

Plaćanje: Na aerodromu po ceni viška prtljaga

Zaštita Vaše privatnosti

Naši klijenti uživaju potpunu zaštitu privatnosti. Informišite se više o tome ...

Newsletter

Provera avio karte

Proverite status Vaše avio karte za nekoliko trenutaka putem našeg servisa.