Informacija

Znamenitosti u Njujorku

New York je grad u saveznoj državi New York.Nalazi se na istočnoj obali SAD-a.

Znamenitosti u Njujorku

 

Uže jezgro grada se sastoji od 5 opština: Manhattan, Brooklyn, Bronx, Queens i Staten Island.

Turizam je jedna od najvažnijih industrijskih grana u Njujorku sa više od 40 miliona domaćih i stranih turista koji posete grad svake godine.

Najpoznatije turističke atrakcije su:

KIP SLOBODE: Verovatno najpoznatiji zaštitni znak Sjedinjenih Američkih Država je Kip Slobode koji stoji u luci New York Harbor. Kip Slobode su 1886. godine Francuzi poklonili Sjedinjenim Državama kao podsetnik na savezništvo dve zemalje tokom američke revolucije.

EMPIRE STATE BUILDING:  Završen 1931. 102 sprata visok Empire State Building je prekrasan primer Art Deco perioda arhitekture. Vidikovci na 86. i 102. spratu imaju čaroban pogled na grad.

BROOKLYN BRIDGE: Proglašen je osmim svetskim čudom kada je 1883. godine dovršen nakon 30 godina gradnje. On povezuje Manhattan sa Bruklinom preko reke East River. Most je dostupan pešacima i biciklistima i nudi zapanjujući pogled na grad.

SVETSKI TRGOVINSKI CENTAR -  WTC ONE: One World Trade Center je poslovni neboder u Njujorku. Četvrti je najviši neboder na svetu i najveći na zapadnoj hemisferi. Izgrađen je na mestu nekadašnjih Kula Bliznakinja, koje su srušene u terorističkom napadu 11.09.2001.god.

CENTRAL PARK: Centralni Park je prekrasno gradsko utočište smešteno u samom centru Manhattana. Dizajnirali su ga Frederick Law Olmsted i Calvert Vaux, otvoren je 1876. god.

Rezervaciju avio karte za Njujork možete izvržiti na stranici:

Avio karte za Njujork

Informacije o vizama za SAD možete pogledati na stranici:

Vize za SAD