Informacija

Aerodrom Domodedovo Moskva

Aerodrom Domodedovo se nalazi na 42km jugo-istočno od centra Moskve.

Drugi je po prometu, odmah nakon aerodroma Šeremetjevo. Jedini je moskovski aerodrom koji je u privatnom vlasništvu. Aerodrom ima dve nezavisne poletno/sletne staze i nalaze se 2km  jedna od druge.

Kako stići od/do aerodroma Domodedovo do grada?

Od aerodroma Domodedovo do centra Moskve možete stići na više načina:

Aeroexpres voz 

Autobusi

Shuttle autobusi

Transport sa aerodroma Domodedovo Mihail Lomonosov do Moskve je moguć putem A-105. Putnicima je na raspolaganju nekoliko vrsta prevoza:

Autobus – autobusi i minibusevi polaze sa stanice ispred aerodromskog terminala – izlaz broj 3. Ekspres i šatl bus povezuju aerodrom sa metro stanicom Zamoskvoretskaya i putovanje traje 30-40 minuta. Šatl bus polazi na svakih 15 minuta od 06:00 do 24:00 i na svakih 40 minuta od 00:00 do 06:00. Cena iznosi 120 rubalja

Voz – Aeroekspres voz saobraća non stop do Paveletskaya metro stanice u Moskvi. Vreme putovanje je 45 minuta i standradna cena iznosi 500 rubalja  za odrasle i 130 rubalja za decu od 5 do 7 godina. Prigradski vozovi takođe saobraćaju, sa usputnim stanicama, i putovanje traje nešto više od sat vremena.

Taxi – na aerodromu postoji nekoliko servisnih šaltera za rezervaciju taksi vozila koji se nalaze na Domestic i International aerodromskim područjima. *Taksi vozači nisu dužni da prihvate vožnju ukoliko vožnja nije rezervisana. Nakon pristupa servisnom šalteru, ponudiće se izbor za klasu putovanja i destinacija do koje putnici žele da idu. Usluge se mogu platiti gotovinom ili karticama VISA, VISA ELECTRON, Maestro, Master Card, Union Card

Rent-a-car – putnici mogu iznajmiti vozila od rent-a-car agencija koje se nalaze na Nivou 1 Terminala, u području za međunarodne dolaske.

Mapu aerodroma Domodedovo možete pogledati na stanici:Mapa aerodroma Domodedovo