Informacija

Aerodrom Heathrow London

Aerodrom Hitrou (LHR)/ Heatrow Airport London je jedan od najvećih svetskih aerodroma.

Nalazi se u londonskoj opštini Hilingdon i od centra Londona ga deli 24 km. Hitrou je veliki međunarodni centar avio saobraćaja.  Pored četiri putnička postoji i jedan teretni terminal. Uprkos mnogobrojnim marketinškim tvrdnjama, po godišnjem broju putnika, Hitrou se nalazi na trećem mestu, posle aerodroma u Atlanti i čikaškog O'Her aerodroma. Aerodrom trenutno ima 4 terminala sa petim u izgradnji. Terminali 1,2 i 3 nalaze se centralno locirani u aerodromskom kompleksu što predstavlja svojevrstan problem za obezbeđivanje adekvatnog broja parking mesta. Terminal 4 je izolovan od prva 3 i postavljen perifernije

Ukoliko želite da proverite red letenja (dolasci/odlasci) aerodroma u Heatrow London pogledajte link:

Red Letenja Aerodrom Heathrow London 


Kako stići od aerodroma Heathrow London do centra grada?

Heathrow Express: Najbrža veza između aerodroma i centralnog Londona. Voz saobraća svakih 14 minuta. Putovanje sa Terminala 2 i 3 traje 15 minuta, a par minuta duže sa Terminala 4 i 5.

London Underground: Piccadilly Line metro polazi sa svih terminala, a putovanje traje oko 60 minuta.

Tfl Rail: Voz povezuje aerodrome sa lokalnim stanicama u zapadnom i centralnom Londonu. Polazi sa Terminal 2 i 3. Putovanje traje oko 30 minuta.

Taxi: Vozila se nalaze ispred svakog terminala.

Autobus: Centralna autobuska stanica je smeštena između Terminala 2 i 3. Autobusi saobraćaju od 06h do 22:30h. Treba imati na umu da se ne prihvata novac u autobusima već autobuske kartice.

Rent-a car: Vozila više kompanija se nalaze na terminalima aerodroma.

Ukoliko želite da uradite online rezervaciju avio karte za London, kliknite na link Rezervacija avio karte Više o tome kako se rezerviše avionsku kartu do Londona možete pronaći na stranici Kako da rezervišem avio kartu? Više o načinima plaćanja avio karte možete pronaći na stranici Plaćanje avionske karte