Informacija

Specijalni obroci Air Serbia

Pre leta možete naručiti specijalni obrok bez dodatnih troškova.

Specijalni obroci Air Serbia


Možete naručiti specijalan obrok od momenta kada izvršite rezervaciju do 24 časa pre poletanja (odnosno 48 časova pre poletanja u slučaju naručivanja Košer obroka). Prilikom pravljenja rezervacije možete naručiti i obrok koji želite ili nas pozvati i mi ćemo to uraditi za Vas.

Obroci mogu sadržati kikiriki. Za eventualne alergijske reakcije na hranu Vi preuzimate odgovornost. Ako ste skloni alergiji i sličnim smetnjama, savetujemo da se konsultujete sa svojim lekarom.

Obroci prema verskim zahtevima

Obroci za vegane i vegetarijance

AVML Azijski vegetarijanski obrok

Obrok sadrži sve vrste povrća, svežeg voća i mlečnih proizvoda. Manje je ili više začinjen. Ne sadrži meso, ribu ili jaja i nije Hindu obrok.

VLML Lakto-ovo vegetarijanski obrok

Obrok ne sadrži meso ili mesne proizvode bilo koje vrste, kao ni ribu, živinsko meso ili proizvode sa mašću ili želatinom.

VGML Vegetarijanski obrok

Obrok aadrži sve vrste povrća i svežeg voća. Ne sadrži meso, ribu ili sastojke životinjskog porekla, npr. životinjske masti u biskvitima itd.

KSML - košer obrok

Obroci prema zdravstvenim/ dijetetskim zahtevima

LFML Obrok sa niskim sadržajem masti/ holesterola

Obrok aadrži margarin, mladi beli sir, belanca, bareni pirinač, krompir, posno meso, ribu, integralni hleb, žitarice i sveže voće. Ne sadrži mleko, pavlaku, mast, sir, žumance ili punomasno meso.

LCML Niskokalorični obrok

Obrok sadrži namirnice sa dosta vlakana, a malo masti i ugljenih hidrata. Ne sadrži šećer, pavlaku, umake, majonez ili punomasno meso.

DBML Obrok za dijabetičare

Obrok sadrži mleko, buter, jogurt sa niskim sadržajem masti, posno meso, bareni ili pire krompir, povrće i sveže voće. Ne sadrži šećer bilo koje vrste. Koriste se samo određene, dozvoljene zamene za šećer.

BLML Obrok blagog ukusa

Obrok sadrži mekanu, lako svarljivu i nezačinjenu hranu. Preporučena jela su krompir pire, spanać, rovita jaja, kuvano meso, tost i mlečni proizvodi. Ne sadrži pečena, pržena ili začinjena jela, crni i beli luk.

NLML Obrok bez laktoze

Sadrži salate, namirnice bogate vlaknima, testeninu, pirinač, ribu ili meso. Ne sadrži mleko i mlečne proizvode, umake, rolnice od mlečnog testa, kroasane ili čokoladu.

GFML Obrok bez glutena

Sadrži meso, živinu , ribu , pirinač , voće i povrće, kukuruz, krompir, mlečne proizvode, čokoladu, pasulj i grašak.

SFML Riba i plodovi mora

Sadrži hranu koja uključuje sve vrste ribe i školjki. Ne sadrži mesne proizvode.

RVML Obrok od svežeg povrća

Sadrži nekuvano povrće i salate.

NFML Obrok bez ribe

Namenjen je osobama osetljivim na ribu i proizvode od ribe. Obrok sadrži sveže voće i povrće, meso, mlečne proizvode i peciva. Ne sadrži ribu, i proizvode od ribe.

LSML Obrok bez soli

Obrok sadrži voće i povrće, svežu ribu, teletinu, belo meso, margarin bez soli. Namenjen je osobama koji imaju problema sa srcem i visokim krvnim pritiskom. Ne sadrži so, soseve, dresinge, slane sireve, dimljeno, soljeno i konzervisano meso i ribu.

FPML Sveže voće

Obrok sadrži sveže sezonsko voće.

Obroci za decu i bebe

CHML Obrok za decu uzrasta od 2 do 12 godina

Obrok se sastoji od voća, povrća, svih vrsta proteina, testenine i proizvoda od žitarica. Sadrži mlečne proizvode i hranu koja je laka za žvakanje i varenje.

BBML Obrok za bebe

Služimo gotove obroke za bebe poznatih proizvođača. Roditeljima se preporučuje da nose hranu na koju su njihove bebe navikle. Moguće je zagrevanje mleka ili obroka za bebe tokom leta.