Informacija

Air Serbia ručni prtljag

U avion Air Srbije možete potpuno besplatno da unesete jedan komad ručnog prtljaga, bilo da je to ranac, mala torba ili kofer. Vaš ručni prtljag će biti obeležen plavim priveskom, a nakon ukrcavanja je potrebno da ga smestite u odeljak za prtljag iznad svog sedišta. Važno je samo da ne prelazi dozvoljenu težinu i dimenzije. Za detaljnije informacije pogledajte tabelu u nastavku.


Odrasli 
12+ godina
Deca 
2-12 godina
8kg8kg maks
1 torba maks
8kg8kg maks
 
8kg8kg maks
2 torbe maks

Deca mlađa od 2 godine nemaju pravo na ručni prtljag, osim sklopivih kolica ili nosiljki za bebe u vidu čvrstih nosiljki ili korpi, kao i hrane za bebe potrebne tokom leta.

DODATNI RUČNI PRTLjAG

Na let možete da unesete još jedan dodatni mali komad prtljaga ili predmet koji može da se smesti ispod sedišta iza kojeg sedite i ne prelazi težinu iz tabele u nastavku.

Odrasli 
12+ godina
Deca 
2-12 godina
4kgmaks
1 torba maks
4kgmaks
1 torba maks
Ovaj komad prtljaga može da bude:  
tašna ili torba za laptop, 
futrola za dokumenta ili akten tašna, 
mali ranac, 
kesa sa duty free robom, 
mala kamera, 
dvogled,
kutija sa stvarima.
U avion takođe možete da unesete i: jaknu ili kaput, 
sklopiva invalidska kolica i ostala ortopedska pomagala, 
sklopiva kolica ili nosiljku za bebu, 
kao i hranu i piće koje vam je potrebno za bebu tokom leta, 
štap za hodanje. 
Artikli kao što su fascikle, tablet uređaji, mobilni telefoni i smart telefoni, kao i druga i dodatna kesa sa duty free robom, novine, knjige i drugo štivo za čitanje ne smatraju se odvojenim artiklima i moraju biti upakovani u ručnu torbu ili u dodatni komad prtljaga.  
U avion ne smete da unesete Samsung Galaxy Note 7 telefone, ni kao deo ručnog ni kao deo predatog prtljaga, pošto su u nekima od ovih telefonskih aparata ugrađene neispravne litijumske baterije koje predstavljaju rizik od samozapaljivanja i požara.  
Molimo vas da sklopiva dečja i invalidska kolica pokažete aerodromskom osoblju na šalteru za prijavu za let ili na izlazu za ukrcavanje. 
Obe vrste kolica prevoze se u prtljažniku aviona bez dodatne naplate.
Ograničenja i zabrana unošenja tečnosti, opasnih materija i drugih artikala Posebni uslovi primenjuju se na prevoz tečnosti i drugih artikala, uključujući opasne materija, koji su ili zabranjeni ili se prevoze pod posebnim uslovima. 
Pravila za prevoz tečnosti, opasnih materija i drugih predmeta u ručnom prtljagu  
Putovanje drugim avio-kompanijama Ukoliko ste rezervisali mesto na kod šer letu Er Srbije koji obavlja druga avio-kompanija ili se vaše putovanje sastoji iz letova koje obavlja više avio-kompanija, primenjuju se uslovi za prevoz ručnog prtljaga onog prevozioca koji obavlja let. Uslovi prevoza partnerskih avio-kompanija