Informacija

Posetite bajkoviti zlatni Prag na jesen

Posetite ga u svako godišnje doba-nećete pogrešiti!

Pored toliko tekstova i preporuka koje postoje o Pragu ne znam šta bih novo mogao da kažem o ovoj središnjoj evropskoj prestonici, ali ću se ipak usuditi  da Vam još jednom preporučim zlatni Prag i bajkovite Karlove Vari. Ovaj put na jesen. Ukoliko želite da sebi obezbedite avionsku kartu za ovo predivno putovanje pozovite nas na broj telefona 011/32-23-111.

Posetite zlatni Prag i otkrijte bajkovite Karlove Vari na jesen

Posle sezone godišnjih odmora i vrelog leta koje polako ostaje iza nas možemo lagano da planiramo i neki izlet u najlepše gradove Evrope. Jedan od tih najlepših gradova (za mnoge i najlepši bez ikakve  konkurencije) je i zlatni Prag. Dok se polako vozite bajkovitim praškim ulicama od aerodroma Vaclav Havel do centra Praga upijajte lepotu ulica, zamkova i ljudi pored kojih prolazite. Pretpostavljam da ćete se smestiti sa desne strane Vltave ( praški aerodrom se nalazi sa leve strane reke i do njega možete stići uz direktan let na liniji Beograd Prag). I tu počinje Vaša prava praška bajka. Toliko katedrala i pivnica na prostoru jednog grada nećete videti nigde na svetu. Centar Praga je svakako Starogradski trg (Staroměstské náměstí). Trgom dominiraju gotička katedrala Marije Device Tinske sa dva tornja, crkva Svetog Nikole i zgrada stare gradske većnice. Pored mnoštva kafića i restorana na Starogradskom trgu gde se možete okrepiti svakako je astronomski sat jedna od glavnih atrakcija trga i celog Praga. Na svaki pun sat se prozori na astronomskom satu otvaraju i pojavljuju se figure Isusa i 12 apostola.
 
Kada pored crkve Svetog Nikole krenete Pariškom ulicom punom najskupocenijih i najuticajnijih svetskih butika i brendova stići ćete do jevrejskog kvarta Jozefov u kojem se nalaze dobro očuvane sinagoge koje su srećom preživele ratna razaranja, staro jevrejsko groblje i misao da je tim delom Praga šetao i inspiraciju nalazio veliki Franc Kafka, simbol koji zlatni Prag nesebično čuva i gaji. Bajka koju ćete čuti u jevrejskoj četvrti je i o mitskom biću Golemu koje je upravo tu i stvorena

Još jedna od svakako najvećih praških atrakcija i bajki je katedrala Svetog Vida ( St. Vitus Cathedral) do koje ćete doći preko simbola bajkovitog zlatnog Praga, Karlovog mosta. Nalazi se na levoj strani Vltave i jedna je od najmonumentalnijih katedrala u Evropi. 

A šta reći tek o Karlovom mostu, Zlatnoj ulici,  kulinarskim specijalitetima.... Svaka od tih praških priča je posebna bajka koju sami možete doživeti na licu mesta. Za sve informacije u vezi putovanja u zlatni Prag, avionske karte i hotelskog smeštaja u Pragu nas možete pozvati na broj telefona 011/32-23-111. Odlučite se za svoju prašku bajku što pre!

Način kupovine avionske karte za putovanje u zlatni Prag

 

Važna pitanja jeftina avio karta za Prag

Koje avio kompanije lete iz Beograda za Prag?

Iz Beograda za Prag možete leteti avio kompanijom Air Serbia.

Kada mogu kupiti najjeftinije avio karte za Prag?

Avio karte za Prag je najbolje da kupite što ranije.

Gde mogu da kupim jeftine avio karte BeogradPrag?

Avio karte za Prag možete kupiti online na našem sajtu,u Resavskoj 11 u Beogradu ili nas možete pozvati na 011/32-23-111 za kupovinu Vaše avio karte.

Kako da platim avio kartu za Prag?

Možete platiti u gotovini u Resavskoj 11, Beograd, preko računa banke, pošte, kreditnim karticama ili do 5 rata čekovima.