Informacija

Aerodrom Atina

Međunarodni Aerodrom Elefterios Venizelos (ATH) je otvoren za putnike 29. marta 2001. Nalazi na oko 20 km istočno od centra Atine.

Dobio je ime po političaru Eleftheriosu Venizelosu koji je dao izuzetan doprinos razvoju grčke avijacije i vazduhoplovstva u 1930. Aerodrom u Atini (Athens Airport) trenutno ima dva terminala: Glavni terminal i terminal Satelit do kojeg se stiže pešice tunelom sa Glavnog Terminala. Aerodrom je dizajniran tako da se nadograđuje tokom narednih godina, kako bi se lakše prilagodio povećanja avio saobraćaja, a nadogradnje su planirane u šest faza.

Ukoliko želite da dolaske i odlaske aerodroma u Atini, pogledajte link Red Letenja Aerodrom Atina

Mapu aerodroma u Atini možete preuzeti na linku Mapa aerodroma u Atini

Kako stići od aerodroma u Atini do centra grada?

Od aerodroma Elefterios Venizelos najbrže možete stići metroom – linija 3 (Egaleo – Aerodrom). Cena karte je oko 10eur. Putovanje od aerodorma do glavnog gradskog trga Sintagma traje oko 40min, a vozovi polaze na 30min. Metro saobraća od 05h, pa uveče do 24h.

Autobus X95 saobraća od aerodroma do trga Sintagma. Cena obične karte je 5eur. Autobus saobraća na svakim 20min.

Ukoliko želite da pogledate plan outa javnog gradskog prevoza od aerodroma do centra grada, pogledajte link:

Mapa javnog gradskog prevoza u Atini

Ukoliko želite da uradite online rezervaciju avio karte za Atinu, kliknite na linku Rezervacija avio karte  Više o tome kako se rezerviše avionsku kartu do Atine možete pronaći na stranici Kako da rezervišem avio kartu? Više o načinima plaćanja avio karte možete pronaći na stranici Plaćanje avionske karte