Informacija

Aerodrom Sofija

Međunarodni Aerodrom Sofija (SOF) je glavni aerodrom u Sofiji. Aerodrom u Sofiji ima 2 terminala.

Novi terminal 2 je otvoren 27. Decembra 2006. godine kada je sleteo avion Bulgaria Air iz Brisela. Jedan je od najvećih projekata u Bugarskoj koji je građen iz fonda EU. Novi terminal ima 7 kapija, 38 ček-in šaltera i površinu od 50.000m² i parking za 820 automobila. Novi terminal je istočno od terminala 1 i mnogo je veći od starog terminala. Terminal 1 će biti korišćen za nisko-tarifne avio-kompanije.

Ukoliko želite da proverite red letenja aerodroma u Sofiji pogledajte link: Red Letenja Aerodrom Sofia

Kako stići od aerodroma u Sofiji do centra grada?

Autobuska linija gradskog prevoza 84 povezuje Aerodrom Sofia sa centom grada. Ruta: Gurko str. - Tsarigradsko shousse Blvd - Prodan Tarakchiev Str.- Terminal 2 – Terminal 1 (via Prodan Tarakchiev Str. and Brussels Blvd). Putovanje u proseku traje oko 30 minuta. Karte se mogu kupiti na kioscima na terminalu 1 i 2 i moraju se poništiti u vozilu.

Napomena: Za prtljag koji ima dimenzije preko 60cm x 60cm x 40cm naplaćuje se dodatna karta.

Informacije možete pogledati na linku Javni prevoz - Aerodrom Sofia

Ukoliko želite da uradite online rezervaciju avio karte, kliknite na linku Rezervacija avio karte Više o tome kako se rezerviše avionsku kartu možete pronaći na stranici Kako da rezervišem avio kartu? Više o načinima plaćanja avio karte možete pronaći na stranici Plaćanje avionske karte