Novost

Mađarska avio kompanija Malev od 03.02.2012. obustavila sve letove. Detalje možete pročitati ovde...

Malev" je posle 66 godina skoro stalnog rada danas obustavio letove, izjavio je izvršni direktor prevoznika Loran Limburger, prenela je agencija Frans pres.

Neposredan povod za prizemljenje flote bilo je odbijanje izraelskog zemaljskog osoblja da servisira let "Maleva" u Tel Avivu, kazao je Limburger.
 

Od kada vlada više ne može da obezbedjuje novac posle odluke EU da se vrati državna pozajmica i pošto nema poslovnog partnera na vidiku, rad kompanije postao je nemoguć, kazao je šef "Maleva" Laslo Barnei.
 

Partneri su postali nepoverljivi nakon što je Evropska komisija početkom januara naredila mađarskom prevozniku da vrati različitu vladinu pomoć uzetu izmedju 2007. i 2010. godine u vrednosti od 130 miliona evra.
 

Madjarska vlada je juče, u pokušaju da zaštiti nacionalnog avioprevoznika od kreditora, uvela vanredan moratorijuma nad posrnulom kompanijom.
 

Kompanija "Malev", koja posluje već 66 godina, prodata je 2007. godine ruskim investitorima, da bi 2010. bila ponovo nacionalizovana i stavljena pod kontrolu državnog sudskog izvršitelja za upravljanje i kontrolu finansija prevoznika, prenele su agencije.
 

"Malev", koji zapošljava 2.600 radnika, zabeležio je gubitak od 24,6 milijardi forinti (jedan dolar=223,3 forinti) u 2010 godini.


Tekst preuzet sa sajta Blic Online