Informacija

Elektronske avio karte

Do nedavno papirne avio karte - sada elektronske!

Elektronske avio karte

 
Papirna avio karta je na naslovnoj strani sadržavala logo i natpis avio kompanije. Svaka papirna avio karta predstavljala je aviokompaniju. Veliki problemi, dodatni troškovi i komplikovane situacije su nastajali prilikom  gubitka papirne avio karte. Papirna avio karta je takođe sadržala neophodna uputstva za putnike.
 
Međunarodno udruženje avioprevoznika IATA donosi odluku o prestanku upotrebe papirne avio karte 2007. godine i uvodi upotrebu elektronske avio karte.
Samim uvođenjem elektronske avio karte dosta su smanjeni troškovi avio kompanija,a time su i smanjene cene avio karata u avio saobraćaju.

 

Kako da kupim elektronske avio karte?

 
Na našem sajtu www.JeftineAvioKarte.rs možete uraditi online rezervaciju najjefitnije elektonske avio karte. Sve informacije o kupovini elektronske avio karte možete pogledati na našoj stranici Kako da kupim elektronske avio karte.
 
Kupovinom elektronske avio karte pravi se kompletan potreban zapis o putniku i time se potvrđuje da je putnik kupio avio kartu i da ima obezbeđeno svoje mesto u avionu.
 
Velika prednost za putnike je i činjenica da odštampana avio karta čak i nije neophodna za putovanje. Za dobijanje boarding pass-a je dovoljno da na check in-u pokažete samo Vaš pasoš i ulazak u avion je dozvoljen bez avio karte. Sve avio kompanije članice Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj (IATA) izdaju samo elektronske avio karte. Papirne karte su otiše u istoriju.
 
 

Elektronske avio karte informacije i rezervacije:

INFOBOX[1]
 
INFOBOX[7]